Mert a szürke, nem mindig szürke

2015.01.20.

Mert a szürke, nem mindig „szürke”…

A mindennapi életünkben gyakran használjuk a szürkét az unalmas, egyhangú szinonimájaként.

Talán sokan ezért is vonakodnak attól, hogy a lakásukban ezt a színt alapszínnek válasszák. Óvatosan bánnak vele, félnek attól, hogy szürke tárgyakat, felületeket meghatározó stíluselemnek válasszanak…

Pedig a szürke elegáns, visszafogott, és kifinomult ízlésre vall. Azok az emberek, akik a szürkét szeretik, nem keresik a feltűnést, mégis erős, határozott, érett személyiséggel rendelkeznek. Nem félnek különbözni a többiektől, nem félnek megmutatni az egyszerűség szépségét.

A szürke rengeteg árnyalattal rendelkezik.

Gondoljunk csak bele, ez az egyetlen olyan szín, melynek minden árnyalata harmonikus az összes többivel!

Hát nem csodálatos? Bátran válogathatunk a textilek, tapéták, kiegészítők között. Az eredmény tökéletes lesz!

Festészetben szürkét az összes alapszín keverésével nyerhetünk, ezért ha úgy tetszik, a szürke magába foglalja, az összes többi színt.

A szürke elegáns és letisztult. Engedi a tereket érvényesülni. Nem vonja el a figyelmet a bútorok, kiegészítők formavilágáról. Két színnel nagyon szoros a kapcsolata, ez a kettő a fekete és a fehér. Használjuk őket bátran!

A szürke szín inspirálja a tervezőt, és a tulajdonost.

Bár magában is gyönyörű természetessége végett bátran kombinálhatjuk élénk színekkel is. A választék szinte végtelen! Bordó, türkiz, lila, piros, narancs, élénkzöld vagy barna… Mind harmóniát eredményez.

Ha élénk szín mellet döntünk, érdemes figyelni az arányok megtartására.

Mindig csak egy csipetnyit!

Így a tér egy kicsit jobban életre kel, de nem veszíti el a letisztultságát, eleganciáját. Ne hagyjuk a korábban felsorolt előnyöket elveszni.

Egy régi tonic reklám jutott most eszembe: Tanuld meg szeretni a tonicot!

Sokáig nem értettem pontosan, hogy mit is jelent ez. Ma már tudom! Tanuljuk meg szeretni a szürkét, mert csodálatos! Inspiráló, magával ragadó, végtelenül elegáns, visszafogott, csepett sem hivalkodó, és mégis szemet gyönyörködtető!