Fát a falra

2015.01.26.

Van valami eredendő, ösztönös vonzódás az emberben a természethez. Szeretjük a természetes anyagokat. Szeretünk a szabadban sétálni.

A mai „városlakóknak” sajnos kevésszer adatik meg, hogy minden mesterséges anyagtól, tárgytól messze, egy erdőben, egy tisztáson, a tenger partján, vagy épp egy hegy csúcsán kapcsolódjanak ki, töltődjenek fel. Talán éppen ezért törekszünk rá mindinkább, hogy becsempésszük egy-egy részletet a természetből az otthonunkba. 
Az egyik legkézenfekvőbb és legsokoldalúbban felhasználható anyag, a fa.

Őszintén bevallom, hogy nem kimondottan kedvelem a képet, mely még a fejemben él a „régi” lambériás falakról. Túl szabályosak, rendezettek, egyszínűek, „műanyagok”.

Mára azonban ez a kép teljesen megváltozott!

Átíródott a gyönyörű természetes anyagból készített modern, szabálytalan, és mégis egységes képet alkotó faburkolatokkal.

Egyik nagy kedvencem!

Karakteressé teszi a helyiséget, otthonossá, egyedivé, hangulatossá. Imádom a fának az erezetét, a mintáját. Egy ilyen felület már önmagában olyan, mint egy egész falat betöltő festmény. 
Műalkotás. Páratlan, soha nem ismétlődő. 
A frissen megmunkált fának illata van, mely körülvesz, betölti a teret.
 
Használjuk bátran irodákban, éttermekben, szállodákban.
Azonban ne tévesszen meg minket a „szabálytalansága”, a rendezetlenség mögött, mindig szakértelem húzódik meg! Bízzuk a tervezést szakemberre, hogy a végén a sok különböző szín, méret, és forma egységes, harmonikus képet alkosson. Egy igazi belsőépítészeti elemmé álljon össze.

Ha fürdőbe tesszük, figyeljünk az anyagválasztásra, és a felületkezelésre.
Egy ilyen fürdőszobában úgy érezhetjük magunkat, mint egy wellness szálloda spa részlegében. A pihenés, felfrissülés garantált, és még a lábunkat sem kellett kitenni az otthonunkból!

A természetes fát ápolni kell. Cserébe hosszú éveken keresztül melegséget kölcsönöz az adott helységnek, így a befektetett munka megtérül.

Az erdei házikó jutott eszembe Wass Albert „A funtineli boszorkány” című regényéből. Annak volt ilyen hangulata. Természetes, emberi, barátságos, melegséget sugárzó, hívogató, marasztaló, körülölelő, otthont nyújtó. Olvassák el! Érdemes.