Az a bizonyos négy megunhatatlan

2015.03.11.

Nem követem a divatot. Ha ruhát, kocsit, lakást választ - esetleg tervez - valaki, akkor sokkal inkább az illető személyisége és az akkori lelki állapota, hangulata határozza meg, hogy mi a tökéletes választás. 

Most viszont örömmel tapasztalom, hogy a tavasszal megérkeztek hozzánk a nude színek. Körül vesznek, a csapból is folynak. És én ennek borzasztóan örülök! Lehet válogatni, szebbnél szebb darabokra találni. Szerelembe esni a szépségükkel, finomságukkal. Egyszerűen csak gyönyörködni bennük. 

Itt vannak körülöttünk, és belopóznak a mindennapjainkba.

Az öltözködésünkbe, a sminkkészletünkbe, az egyéb kiegészítőkbe és nem utolsó sorban a lakberendezésbe. Legyenek hát üdvözölve! Használjuk ki. Szívjuk őket magunkba, érezzük a hangulatot, melyet magukból árasztanak.

Szerintem szemet gyönyörködtető, amikor a világos pasztellszíneket fehérrel és fával kombináljuk. Vegyünk hozzá egy leheletnyi szürkét, és kész egy hívogatóan kellemes belső tér.

Ha erőteljesebb hatásra vágyunk, akkor jön a képbe a fekete. Ilyenkor a kontraszt miatt a tér karakteresebbé válik. Mindig figyeljünk azonban az arányok megtartására.

A fekete színnel óvatosan bánjunk. Használjuk csak egy-egy „foltként”, így is elérjük a megfelelő hatást. 

„Az ellentétek vonzzák egymást”. 

Együtt erősebbek. Ütősebb a hatás. Felerősítik egymást. Mint két különböző, egymást kiegészítő ember egy jó párkapcsolatban.

Számomra ezek a színek a letisztult formavilággal, az egyszerű vonalvezetésű bútorokkal és a tágas, világos terekkel alkotnak tökéletes egységet.

Ha ezek mellett a színek mellett döntünk, akkor figyeljünk, hogy a lakás, iroda vagy egyéb enteriőr egészében alkalmazzuk. Így fogják tudni megmutatni eleganciájukat. Így fog érvényesülni a belőlük áradó tisztaság, természetesség és harmónia.

Még néhány anyagot, színt feltétlenül szeretnék megemlíteni. Ezek pedig a vörös arany, arany, bronz és végül, de nem utolsó sorban a réz.

Elég belőlük egy lámpa, vagy egy kaspó, esetleg asztalka, és a hatás nem marad el. Kifinomulttá teszi a teret. Visz bele egy kis „fűszert”. Szeressük, használjuk!

És ha még ez sem lenne elég, akkor jöhet az a bizonyos VÖRÖS! (https://viktoriahomedesign.hu/gondolatok/a-ver-szava)
Dobjuk a sarokba a kislányos, bájos finom oldalunkat, és engedjük szabadjára a bennük lakozó szenvedélyt. Hiszen saját magunkban is jól megférnek egymás mellett, miért ne működnének jól egy belső térben?