Home staging

2015.02.05.

Home staging

Öltöztessük új ruhába…

Eladnám…, kiadnám…, meg kéne hirdetni…
Ebben a bejegyzésben röviden szeretném összefoglalni, hogy szerintem mire érdemes (kötelező) odafigyelni, ha ingatlanunkról készítünk képeket.

Munkám során elsődleges, hogy a megrendelők igényeit, ízlésvilágát, preferenciáit tartsam szem előtt, hiszen ők fognak a közösen kialakított ingatlanban élni, dolgozni. Nincs ez másképp ingatlan eladáskor sem. Bújjunk a vásárló bőrébe. Mi mit keresnénk? Egy meghitt otthont, legyen szó kis garzonról, vagy tágas terekkel rendelkező nagyobb ingatlanról. A lényeg az ÉRZÉS. 

Hiszem, hogy sok ingatlan azért talál nehezen gazdára, mert az oda belépő nem, vagy csak nehezen tudja elképzelni, hogy ott fog élni.
Egy üres eladásra váró ingatlan sokszor „lélektelen”. Ne hagyjuk! Tegyünk ellene! Nem kell hozzá sok, csak egy kis törődés, odafigyelés.

Íme, egy konkrét példa. Egyik kedves ismerősöm kis lakásáról szól az igaz történet…
Úgy gondolta, hogy a lakás az új tulajdonos által felújításra kerül. Ezért kitakarította, kiürítette és a következő képekkel hirdette… 8 hónapig.

Ezután keresett meg engem. Tudnék-e segíteni?

Érzés. Hangulat. Melegség. Otthon.
Hiszen mind erre vágyunk, ezt keressük. 
Egy üres lakás is sugallhatja mindezt. Csak egy pár kiegészítő, kellemes szín, gyertya, virág, és minden megváltozik!
Mindig figyeljünk a rendre, tisztaságra, befejezettségre. Vigyünk pár textilt a lakásba, lehet szőnyeg, párna, törölköző vagy akár fürdőszoba kilépő.

Ha érdeklődő érkezik, várjuk szeretettel. Szellőztessünk ki, gyújtsunk illatgyertyát, tegyünk friss gyümölcsöt az asztalra. Terítsünk meg. Érezze úgy, mintha vendégségbe jött volna hozzánk. Érezze azt, hogy szeretne maradni. Most, és a jövőben. 

Végezetül ugyanaz a lakás az új képekkel.